Yhdistyksen toimintaa

Kokoonnumme keväisin vuosikokoukseen ja joulun alla puurojuhlan merkeissä. Kesäisin on ohjelmistossamme ollut usein matka Viipuriin ja sen lähiseuduille. Yhdistys on toimittanut kotiseutuamme koskevista aiheista kolme julkaisua, joiden tiedot löytyvät kotisivujen kohdasta: Julkaisut. Tammisuon Uutiset kertoo yhdistyksen tuoreimmat tapahtumat jäsenistölleen.Tammisuolaisten jäsenmäärä vuoden 2017 alussa on noin 90, joista suuri osa alkaa olla toisen tai jopa kolmannen polven karjalaisia. Yhdistykseemme mahtuvat kaikki Karjalasta ja Tammisuon ja Mustalahden seudun asioista kiinnostuneet.

Edellinen tapaaminen

Vuosikokous pidettiin Kouvolassa lauantaina 25.5.2019.

Tulevat tapahtumat

Viipurin matkalle lähdetään elokuussa (20-22.8.2019). Loppuvuodesta tapaamme perinteisessä puurojuhlassa.

Vähän historiaa

Tammisuolaiset ry rekisteröitiin yhdistysrekisteriin vuonna 1959. Sen toiminta alkoi vilkkaana ja tilaisuuksissa oli ensimmäisinä vuosina monta kertaa yli 100 henkeä. Kokoontumisia oli yleensä kaksi kertaa vuodessa; vuosikokous ja puurojuhla. Lisäksi järjestettiin 80-luvulla tupailtoja Helsingissä, Tampereella ja Lahdessa.

1960-luvulla tilaisuuksissa oli runsaasti osanottajia, lukumäärä vaihteli sadasta hengestä 50 henkeen. Alkuaikoina pidettiin kokoontumiset Helsingissä, monet kerrat Rakennusmestarien ravintolassa, sitten Hotelli Helsingissä, Martta-hotellissa, Hotelli Klaus Kurjessa ja usein myös Karjalatalolla.

1970 luvulla alettiin pitää tapaamisia muualla kuin Helsingissä, useimmin Lahdessa ja Tampereella, myös Lappeenrannassa, Hämeenlinnassa, Teiskossa ja Pinsiössä. Tilaisuuksien kävijämäärä vain on vähentynyt alkuvuosista. Joukostamme ovat monet jo poistuneet ja useat ovat tulleet niin huonokuntoisiksi, etteivät jaksa enää matkustaa.

Vuonna 1988 oli Helsingissä Kalliolassa tilaisuus, jossa esiteltiin Tammisuota sanoin ja kuvin läsnä oli 150 henkeä. 17-18.6.2000 Karjalanliiton kesäjuhlien yhteydessä oli Helsingin jäähallissa esillä Viipuria ja sen kaupunginosista kertova näyttely. Tammisuolla oli siellä oma osasto.

Yhdistys on tehnyt useita Viipurin-Tammisuon retkiä 1990-luvulta lähtien. Joukossa on usein jo nuoria tammisuolaisia, joille vanhemmat ja isovanhemmat ovat voineet näyttää kotiseutuaan.

Kotisivujen kuva-albumissa on kuvia yhdistyksen tapahtumista.